Emner
Designet for utendørsapplikasjoner

WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR ble spesialutviklet for krevende utendørsapplikasjoner: Selv under ekstreme termiske, mekaniske og elektromagnetiske belastninger, slik som på skip, i raffinerier eller i mellomspenningssystemer, sikrer 750 XTR-serien høy tilgjengelighet.
Automatiseringssystemer for industrielt utstyr er vanligvis plassert i beskyttede områder, normalt i konvensjonelle kontrollskap i en mer eller mindre temperaturstyrt bygning. Slike miljøforhold, som ikke er veldig krevende, utgjør ingen store utfordringer for maskinvaren. For frittstående systemer i såkalte utendørsapplikasjoner, er situasjonen ganske annerledes. Disse automatiseringssystemene må noen ganger konfrontere de tøffeste forholdene sikkert og pålitelig, for eksempel: store temperaturforskjeller, kilder til elektromagnetisk interferens og sterke vibrasjoner.

Oversikt over dine fordeler:

  • WAGO-I/O-SYSTEMET 750 XTR er spesialdesignet for ekstreme miljøforhold.
  • Den har temperaturmotstand, immunitet mot impulsspenninger, immunitet mot interferens og vibrasjonsmotstand.
  • Fjernstyringsenheten i WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR støtter fjernstyringsprotokollene basert på IEC60870-5-101 / -103/-104, IEC61850-7 og IEC61400-25, samt MODBUS.

Passer for uønskede forhold

Typiske utendørsapplikasjoner finnes i distribuerte pumpestasjoner i vannforsyning og avløpsvann, petrokjemi, på offshore og landbaserte olje- og naturgassutvinningsplattformer, i transportrørledninger, i raffinerier, på skip, i vindkraft- og fotovoltaiske kraftverk eller transformatorstasjoner. Når det brukes i samme applikasjonsområder, har automatiseringssystemer tidligere hatt behov for ekstra tilleggsutstyr, for eksempel i form av klimaanlegg, isolasjon eller tidkrevende installasjon i dyre kontrollskap med høy grad av beskyttelse, med mindre systemet er svært motstandsdyktig til tøffe miljøforhold fra starten på grunn av sin spesifikke design.

Det rette produktet for enhver applikasjon

Det beste eksemplet på dette er WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR. Spesielt designet for slike krevende bruksområder, det er den robuste versjonen av det vellykkede WAGO-I/O-SYSTEM 750. Den har værbestandighet, immunitet mot impulsspenninger, immunitet mot interferens og vibrasjonsmotstand, og tilbyr samtidig de samme grunnleggende fordelene som standardsystemet fra de tyske automatiseringsspesialistene: en høy grad av fleksibilitet og modularitet på svært trange plasser! XTR-varianten av WAGOs 750-serie I/O-systemet er umiddelbart gjenkjennelig av sine mørkegrå moduler. De nyeste produktene i WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR inkluderer den kompakte og kraftige PFC200-kontrolleren med et sanntids Linux-operativsystem. Kontrolleren er tilgjengelig i to versjoner med ulike antall kommunikasjonsgrensesnitt. Begge versjonene er også tilgjengelige som fjernstyringsenheter som støtter DNP3 i tillegg til IEC 60870-5-101, -103 og -104, IEC 61850 og IEC 61400-25 fjernstyringsprotokoller. PFC200-fjernstyringsenheter er også kompatible med både IPsec- og OpenVPN-protokoller for å overholde de høyeste sikkerhetsstandardene.

PFC200xtr_750-8204.jpg

WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR fjernstyringsenhet tilbyr et stort antall applikasjonsprotokoller.

3-faset effektmålemoduler i tre versjoner

I tillegg til disse nye kontrollerne, utvider WAGOs 3-faset effektmålemodul applikasjonsområdet til WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR. Den er tilgjengelig i tre versjoner: For måling via strømtransformatorer med en maksimal målestrøm på 1 A eller 5 A, samt for måling med Rogowski-spoler. Alle relevante målte verdier (f.eks. reaktiv / tilsynelatende / effektiv kraft, energiforbruk, effektfaktor, fasevinkel, frekvens, over-/underspenning) overføres direkte inn i prosessbildet uten å kreve høy datakraft fra kontrolleren. Med denne informasjonen og en harmonisk analyse opptil den 41. harmoniske, gir WAGOs 3-faset effektmålemodul omfattende nettverksanalyse.

Bruk under ekstreme forhold

WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR er beskyttet mot spenningstopper som oppstår under bytteoperasjoner og feil i strømnettet, fra forbigående interferensimpulser på grunn av stormer eller under justeringsoperasjoner i tilfelle forbigående svingning av utgangsspenningen til strømforsyninger etter store belastningsendringer. Det oppfyller de økte kravene til immunitet mot impulsspenninger i henhold til EN 60870-2-1. Dette betyr at dets økte impulsstøtspenning på 1 kV (klasse VW1 for moduler med forsyningsspenninger < 60 V) og 5 kV (klasse VW3 for moduler med forsyningsspenninger ≥ 60 V) sikrer uavbrutt drift, siden elektronikken er beskyttet mot funksjonsfeil. Den optimaliserte EMC-oppførselen til 750 XTR-serien forhindrer negativ utstråling av interferens, slik at den kan installeres i umiddelbar nærhet av selv svært følsomme tredjepartssystemer. Systemet har vibrasjonsmotstand på opptil 5g og motstand mot kontinuerlig støt på 25g. Takket være denne robustheten mot ekstreme mekaniske påkjenninger, kan den til og med brukes i naceller til offshore vindkraftverk eller tunnelboringsmaskiner - applikasjoner der systemet er utsatt for svært sterke vibrasjoner. På grunn av sin maksimale driftshøyde på 5000 m kan WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR også brukes i den tynne luften ved svært høye fjelltoppstasjoner.

produkte-io-system750_2000x1125px.jpg

Bygget for bruk i konvensjonelle kontrollskap: WAGOs 750 XTR-serie.

Mindre tid og innsats for planleggere og prosjektingeniører

Under slike miljøforhold må konvensjonelle automatiseringssystemer luftkondisjoneres eller beskyttes separat. Dette krever større tid og krefter for installasjon, fører til høyere kostnader og, der det er en EMC-belastning, krever en spesiell installasjonsversjon med spesielle kontrollskap. WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR eliminerer disse. Systemets utvidede temperaturområde fra -40 °C til + 70 °C gjør det mulig å installere det i konvensjonelle kontrollskap eller bryterbokser. Det er også mulig å avstå ekstra klimaanlegg, samt separat vibrasjonsabsorpsjon og EMC-beskyttelse. Dette sparer kostnader for engineering, komponenter og installasjon. I slike applikasjoner møter både planleggere og prosjektingeniører betydelig lavere kostnader hvis de bruker 750 XTR-serien i stedet for et klassisk automatiseringssystem.

Forfatter: Manfred Kühme | WAGO