Nyheter
Enkel, direkte tilkobling av energi- og forbruksmålere - med M-bus Master

Reduser kostnader, forenkle installasjon og spar plass: Den nye 753-649 M-bus Master-modulen kobler direkte opptil 40 M-bus-enheter til I/O-systemet for å registrere forbruksdata - uten eksterne gateway-enheter og nivåomformere.

Dine fordeler:

  • Direkte (ingen eksterne gateway-enheter / nivåomformere) og kostnadseffektiv tilkobling av M-bus-enheter til I/O-systemet
  • Maksimer fleksibilitet ved å kombinere med andre av I/O-systemets moduler og grensesnitt
  • Enkel: Bruk av flere moduler for større datamengder

Intelligent energy management begynner med separat oppsamling av varme-, vann-, elektrisitets- og gassforbruk. Derfor er det i fokus for private og kommersielle brukere å måle energiforbruket - først og fremst innen bygningsautomasjon.

I/O-systemet med en M-bus Master-modul (Meter-Buss) er den riktige løsningen for å håndtere energi- og forbruksdata: Avhengig av WAGO-kontrolleren, kan forbruksdata overføres fleksibelt på kontrollsystemets eksisterende feltbussprotokoll. Ved å gjøre dette unngår du ytterligere kabling for bygningsinformasjonen. Programvaren kan brukes til å klargjøre dataene enkelt via ETHERNET-grensesnittet.

Triple fordeler: M-bus Master

M-busen er iboende en kostnadseffektiv feltbuss for overføring av energiforbruk-data i henhold til EN 13757. Redusere tilleggskostnader med WAGOs M-bus Master-modul: Modulen er veldig plassbesparende sammenlignet med sammenlignbare løsninger, og reduserer dermed overhead for kabling.

Registrer forbruksdata: med M-bus

M-bus brukes til å lese energiforbruksdata fra effektmålere, varmemålere, gassmålere, vannmålere og ulike sensorer og aktuatorer fra forskjellige produsenter. Som et effektivt system for måling av forbruksdata, blir M-bus ofte brukt innen bygningsstyringssystemer.

Mester og slave(r): Hvordan M-busen fungerer

M-bus-systemet, basert på en master/slave-kommunikasjonsmodell, kan drives som en linje-, stjerne- eller tre-topologi. Masteren driver den serielle bussen og behandler dataene til M-bus-slavene (måleenheter). En WAGO-kontroller med M-bus, som kommuniserer med busskomponenter via en 2-tråds buss, kan påta seg rollen som master. Opptil 40 slaver kan tilkobles per modul. M-busen overfører data med hastigheter på 300 til 9600 bps. Vanlig type J-Y(St) Y N x 2 x 0,8 mm telefonkabel, for eksempel, kan brukes som M-bus-kablingen.